2009. augusztus 17., hétfő

Miles from India

2009.08.11., Kedd, Sziget, Világzenei szinpad, 20:00


Bevallom nem halottam erről a lemezről eddig, de azért hál'istennek időben észrevettük. Szerintem nem volt meghírdetve rendesen. Ez az év legjobb koncertje volt és egy darab plakátot nem láttam róla.
Na mindegy a lényeg az, hogy ez a projekt Miles Davis még élő zenészeinek, egy dupla lemeznyi összezenélése, fele-fele arányban amerikai és indiai zenészekkel. Ez azért fontos, mert sok indiai zenésszel játszott, de mi nem nagyon ismerjük őket. A lemezen 34 zenész szerepel, természetesen a koncertre olyan nagy ágyúkat mint John Mclaughlin vagy Chick Corea nem tudtak elhívni, ezért maradt a Montreuxi Jazz fesztivál fellépőlistája. Hogy tovább ne ragozzam ezek a muzsikusok, mind saját hangszerük nagymesterei és megidézték nekünk mesterünk Miles Davis szellemét és természetesen a híres GROOVE-ját. Hát beszartunk mindannyian akik ott voltunk.


Fellépő zenészek: Nicholas Payton – trombita, Adam Holzman – billentyűs hangszerek, Darryl Jones – basszusgitár, Rudresh Mahanthappa – altszaxofon, Badal Roy – tabla, U. Shrinivas – mandolin, Ndugu Chancler – dob, Vince Wilburn – dob, V. Selva Ganesh – khanjira, Hidayat Khan – szitár, V.K.. Raman – fuvola, ének

Zenei élmény: 10
Hangosítás: 10

Koncert helyszín: 10

Nincsenek megjegyzések: